2021-es fürdőszobai trendek
2021. január 15. írta: OtthonÉsStílus

2021-es fürdőszobai trendek

Amikor felújítást vagy új otthont tervezünk, a prioritások között a fürdőszoba enteriőrjének kialakítása többnyire dobogós helyen szerepel. Ebben a helyiségben indítjuk és fejezzük be a napunkat, így atmoszférája, színei meghatározzák a hangulatunkat, legyen szó akár egy reggeli gyors zuhanyzásról vagy az esti, hosszabb, kádban töltött relaxálásról. Az alábbi összeállítás inspirációt ad az idén felújítást vagy új fürdőszoba kialakítását tervezők részére.

 

Látványos világítási megoldások

A világítási megoldások idén kiemelt szerepet kapnak a fürdőszobák tervezésénél. A hangsúlyosabb mennyezeti világítások mellett a dekoratív tükörvilágítások, a rejtett ledvilágítások mind a luxus érzetét keltik. A megfelelő IP védettség mellett bátran kísérletezzünk látványos világítási berendezésekkel.

dc0a70510ef6b37d673b0f08b52e8f98b26eab46.jpg

Márványminta

Idén a márványminta továbbra is vezető szerepet tölt be a fürdőszobák burkolásánál. Választhatunk többféle szín és mintázat között, a végeredmény lenyűgöző lesz. Ha a márványmintás burkolatot fém dekorelemmel választjuk el, a hatás még impozánsabb lesz. 

pexels-_-6492398.jpg

Színes metrócsempék

A korábbi években trendben lévő fehér metrócsempék színes változatai idén teret hódítanak matt vagy fényes felülettel.  A metrócsempe nagy előnye a rakási minták variálhatósága: a klasszikus vízszintes téglakötés mellett tehetjük függőlegesen hálósan vagy kötésben, halszálka mintában vízszintesen vagy függőlegesen.

pexels-karolina-grabowska-4239013.jpg

Természet ihlette fürdőszobák

Ahogyan a lakberendezési trendekben átfogóan is megjelennek a természetközeli anyagok, berendezések, stílusok, minták és textúrák, úgy ez a fürdőszobák esetén sincs másképp. A kőből vagy fából készült kád mellett a növényminták és a valódi növények elhelyezése biztosítja a nyugodt feltöltődést a fürdőszobában.

Vízálló tapéták

Az elmúlt években többször felmerült, hogy sokszor felesleges a mennyezetig burkolni hidegburkolattal a falakat. Ahol nem éri közvetlenül víz a felületeket, ott a festésen kívül más megoldásban is gondolkodhatunk. Már egyre több tapétagyártó kínálatában találhatunk olyan tapétákat, melyek vízállóságuk miatt alkalmasak a fürdőszobákba is, így téve egyedivé és különlegessé helyiségüket.

Szabadon álló kádak

A trendek között ismét megjelenik a szabadon álló kádak divatja. Ha a fürdőszobánkban elegendő hely áll rendelkezésre, akkor központi látványelem lehet a szabadon álló kád, melyek már többféle, gyönyörű formában elérhetők.

pexels-rene-asmussen-1358912.jpg

Spa élmény otthon

Az előző év előtérbe hozta azt az igényt, hogy otthonunk funkcionalitása mellett a kényelmünket is maximálisan kiszolgálja. A fürdőszobák berendezésénél fő hangsúlyt kapnak idén a spa elemek, melyek a teljes feltöltődést és kikapcsolódást nyújtják.

 

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésekor, kialakításakor, írjon az otthonlakberendezes(kukac)gmail.com e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonesstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr4916391110
süti beállítások módosítása