6+1 tipp az álomszép padlóburkolathoz
2019. február 21. írta: OtthonÉsStílus

6+1 tipp az álomszép padlóburkolathoz

A padlóburkolatok sem maradhatnak ki idén a változás és megújulás lendületéből. Szerencsére az időtálló és természetes megjelenés iránti igény jobban jelen van az otthonainkban, mint valaha. A faburkolatok használata rendkívül népszerű, de ha nincs rá lehetőségünk a helyettesítő anyagok is a fa csodálatos és örökéletű szépségét jelenítik meg az enteriőrben. A környezettudatosság, a tértágítás, a játékosság, a textúrák egyedisége, az elegáns lerakási módok, a funkcionalitás és az innováció mind jelen vannak az idei padlóburkolati trendekben

 

1. Környezetbarát padlóburkolatok

A természetes, újrahasznosított és a fenntartható forrásokból nyert padlóburkoló anyagok egyre népszerűbbek 2019-ben is. A környezettudatos gondolkodásmód az otthonunk kialakításában szintén vezérlő elvet képvisel, így az olyan alapanyagok, mint az újrahasznosított padlók és a parafa fontos szerepet kapnak a padlóburkolatok kiválasztásában.

31031b361a9cd0a40bd81b4df70c3413.jpg

 

2. Világos színű vagy fehérített fa padlók

Nem mindenki kedveli a fa padlóburkolatok sötét vagy vöröses tónusait, vannak, akiknek a lágyabb színek teremtik meg a kellemes enteriőr összképét. Nekik jó hír, hogy idén egyre több helyen találkozhatunk a fa padlók világosabb árnyalataival. Ezek lehetnek meglévő keményfa padlók esetén utólagosan történő fehérítési eljárással készültek vagy új burkolatnál a fehérített változat választása. A fa egyedi szépsége így is megmarad és csodálatos alapot képez a gyönyörű otthonnak.

1ed229bf2fe0ccea269a7a6c9b11354f.jpg

 

3. Fahatású burkolólapok, texturált felületek

Továbbra is népszerűek lesznek a hidegburkolatok esetén a fahatású lapok. Felületi megmunkálásuk, textúrájuk megjeleníti a valódi fa páratlan szépségét, így ez a burkolat egyedi ötvözete a szépségnek és a funkcionalitásnak.

dac20fc7f5e3c298d5e86eddab91479b.jpg

 

4. Mozaiklapok, hatszögletű kerámia lapok

A mozaikok és hatszögletű kerámialapok használatával az enteriőrben igazán egyedi mintákat hozhatunk létre. Különleges megjelenésük, játékosságuk a kreatív otthonteremtők számára elengedhetetlen. Korábban ezekkel a formákkal találkozhattunk a fürdőszobákban és a konyhabútorok hátfalainál, de egyre több helyiségben bukkannak fel, akár textíliák mintázataként, akár nagyméretű padlóburkolat formájában.

ef264d7713ca83b77b7cb40da68c2e2c.jpg

 

5. Chevron-  és halszálka minta

A keményfa padlóburkolatok lerakási formája a hosszú évek alatt nagyjából hasonló volt, amit elsősorban a praktikum jellemzett. Ez az év egy lélegzetelállítóan szép lerakási formát helyez előtérbe, ami hosszú éveken keresztül elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen helyiségnek. Ez a Chevron - minta, amit nemcsak keményfa padlóknál, de laminált lapoknál és vinyl burkolatoknál is alkalmazhatunk. Emellett továbbra is népszerűek maradnak a halszálka mintában lerakott padlóburkolatok.

f00fdb5f40f0c5b011014704b02242f5.jpg

 

6. Fekete – fehér színű padlóburkolatok

2019 a fekete - fehér színű padlóburkolatok visszatérésének éve. A korábbi megjelenéshez képest szembeötlő változás, hogy ezek a burkolatok formájukban, kialakításukban sokkal merészebbek, grafikusabbak és a luxus érzetét keltik.

8a66dc8f0482b85931712ea366bbd748.jpg

 

 +1. Vízálló padlóburkolatok

Az elmúlt évekhez képest egyre több helyen jelennek meg vízálló padlóburkolatok, mivel igény fogalmazódott meg olyan helyiségek burkolására is félmeleg- vagy melegburkolattal, ahol eddig csak hidegburkolatot használtunk. A vinyl burkolatok végtelen megjelenési formája és alakja bármilyen vizes vagy nedvesség hatásának kitett helyiségben bátran alkalmazható, tartós és karbantartása könnyű. A vízálló laminált lapok is egy új generációt képviselnek a burkolatok között, köszönhetően a folyamatos innovációnak.

 4f92a7b9d1542b8e18cdd6d2a31bd928.jpg

 

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen.

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésekor, kialakításakor, írjon az otthonesstilus@otthonesstilus.hu e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonesstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr3214639866
süti beállítások módosítása