Hogyan válasszuk ki az ideális zuhanyfejet?
2023. május 06. írta: OtthonÉsStílus

Hogyan válasszuk ki az ideális zuhanyfejet?

 

A zuhanyzók tervezésénél mindig dilemmát okoz, hogy milyen zuhanyfejre lesz szükség, mivel ma már itt is meglehetősen széles a választék. Több zuhanytípus előrelátó tervezést igényel, felújításnál vagy építkezésnél már a kezdeteknél érdemes tudnunk, hogy melyik változat lesz funkcionalitásában és megjelenésben a befutó.

Az alábbi lista betekintést ad a zuhanyfejek egyre bővülő palettájába, hogy megkönnyítse a választást. 

pexels-karolina-grabowska-5240786.jpg

1. Klasszikus kézi zuhanyfej

Csatlakozhat kád esetén a kádtöltő csaptelephez, ez a legelterjedtebb forma. Újabban falsík alatti változat is egyre népszerűbb, bár ez több és előrelátó tervezési és szerelési munkát igényel. Formájában, stílusában és funkcionalitásában rendkívül széles választékkal találkozhatunk az üzletekben, így ez könnyen személyre szabható.

pexels-pixabay-161502.jpg

2. Esőztető zuhanyfej

Klasszikusnak nevezhető ez a forma is, itt a falikaron keresztül felülről érkezik a víz. A fej lehet kör alakú vagy négyzetes, attól függően, milyen a helyiség stílusa. Gyakran kiegészül kézi zuhanyfejjel, ami választást ad a funkciók között. Ezt akkor érdemes választani, ha mindkét típust kedvelik a családtagok. Létezik falsíkon kívüli és falsík alatti változat, utóbbi alapos tervezést igényel.

pexels-vecislavas-popa-1571462.jpg

3. Mennyezeti zuhanyfej

Álmennyezetbe süllyesztett zuhanyfej, mely többféle vízáramlási sebességgel szabályozható. Igény szerint beépített ledes opcióval is választhatjuk, ahol távirányítóval kezelve színes hangulatot teremthetünk.  

4. Testzuhany

Ritkább változat, leginkább zuhanykabinok tartozéka volt korábban, de ma már az U - alakban épített walk-in zuhanyzók esetén többen választják. Falsík alatti rendszere miatt komplett tervezést igényel. Különböző verzióiban találhatunk olyan típust, ami kiegészül masszázsfunkcióval a házi wellness-élmény fokozásához. 

5. Fali zuhanyfej

Az esőztető zuhanyfej egy korábbi változata, ahol nincs függesztett falikar, közvetlenül a fali kiálláson érkezik a víz. Flexibilitását a falikar forgathatósága adja, ám hátránya a falhoz közeli használatból eredő kényelmetlenség.

pexels-jill-burrow-6858689.jpg

 

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésében vagy átalakításában, írjon az otthonlakberendezes[kukac]gmail.com e-mail címre!

Otthon és Stílus / Ungvári Anikó - lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonesstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr6818118314
süti beállítások módosítása