Inspiráló és trendi falburkolatok
2021. szeptember 16. írta: OtthonÉsStílus

Inspiráló és trendi falburkolatok

 

A lakberendezési stílusok változása, megújulása teljesen természetes és szerencsére a közkedvelt elemek, anyagok, textúrák gyakrabban térnek vissza otthonunkba, mint azok a stílusok, melyek csak kisebb csoportnak kedveznek. Jelenleg nagy visszatérést tapasztalhatunk az otthonos enteriőrök iránt, melynek fő jegyei a telt, meleg színek, a természetes felületek, a fa használata. Ennek az igénynek a megfogalmazása évekkel ezelőtt már elkezdődött és köszönhetően az otthon töltött időszaknak, a funkciók felértékelődésének, igényünk a természetesség és otthonosság felé egyre jobban erősödik. A korábban preferált minimál, high tech és ipari stílus már nem képviselte azt az érzetet, amitől az otthonunkat hívogatónak és kényelmesnek éreznénk, ezért az enteriőrökben egyre többször tűnnek fel a komfortérzetet fokozó elemek.

A fából készült bútorok, fa padlóburkolatok mellett már a falakat is természetes anyagokkal, fával dekoráljuk, melynek otthonosságot adó érzete vitathatatlan. Az elmúlt időszak látványos, népszerű és könnyen alkalmazható belsőépítészeti megoldása a fa lamella falburkolat vagy a skandináv falpanel, melyek változatosságuk miatt szinte minden térben rendkívül dekoratívak.

lamella-falburkolat-otthon-design43.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design47.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design10.jpg

Ha a helyiségünk alacsony belmagasságú, optikailag növelhetjük a fa lamellákkal, a térérzetünk kellemesebb lesz. Ha nagy a belmagasság, akkor a lamellákat vízszintesen is használhatjuk vagy csak egyszerűen alacsonyabbra vágva dekoráljuk vele a falat.

lamella-falburkolat-otthon-design17.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design03.jpg

Igazán különlegesség összhatást érhetünk el, ha a fa lamellákat a mennyezeten is tovább visszük és a lamellák közé helyezett ledszalag a megfelelő hangulatvilágításról is gondoskodik. Ha túl nagynak és visszhangosnak éreznénk helyiségünket, akkor a lamella vagy skandináv panel ideális választás a hangelnyelő tulajdonsága miatt.

lamella-falburkolat-otthon-design02.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design32.jpg

A közkedvelt neutrális színek mellett nagyon jól mutatnak a fa faldekorációk, így bátran használhatjuk az otthonosság hangsúlyozására.

lamella-falburkolat-otthon-design04.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design45.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design06.jpg

Extravagáns otthonunk is lehet hívogató, kellemes atmoszférájú a színes faburkolatokkal.

lamella-falburkolat-otthon-design44.jpg

lamella-falburkolat-otthon-design42.jpg

Képek forrása a képre kattintva elérhető.

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésében, írjon az otthonlakberendezes(kukac)gmail.com e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonesstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr4216690842
süti beállítások módosítása