Látványos és dekoratív 3D falburkolatok
2019. február 28. írta: OtthonÉsStílus

Látványos és dekoratív 3D falburkolatok

 

A falak színezésén, tapétázásán túllépve a háromdimenziós falburkolatok izgalmas, új világában találhatjuk magunkat. Akár teljes falfelületen, akár csak egy falsíkon vagy dekorációs elemként megjelenítve, de ma már könnyedén mozgalmassá, változatossá tehetjük otthonunk falait. Egyre több és népszerűbb megoldás jelenik meg évről-évre, köszönhetően a folyamatos fejlődésnek és innovációnak, nem utolsósorban a felhasználói igényeknek. Az alábbiakban ismert és kevésbé ismert falburkolati megoldásokat gyűjtöttem össze, használjuk bátran otthonunkban bármelyiket a látványos enteriőr részeként.

 

Valódi kő falpanelek

Az elmúlt évek egyik leglátványosabb falburkolati megoldása az ultravékony, hajlítható, fényáteresztő kőfurnér lap. Speciális módon fejtik le a kőtömbökről, ezért nincs két egyforma minta, így egyediségük abszolút garantált. A legszebb megjelenésük, amikor a kőfurnér lapok egyes típusait hátulról megvilágítják, így az otthonunk legeredetibb része lesz. Nemcsak falburkolatként, hanem bútorokon, berendezési tárgyakon is használhatjuk, a hatás nem marad el.

cded97bda858b543346c100278867fe9.jpg

 

Fa falburkolatok

A természetes anyagok manapság nem hiányozhatnak a falburkolatokból sem. Látványos, egyedi megoldásokat jelentenek, a fa természetes szépsége és tónusa minden stílushoz kiválóan illeszkedik. Használhatjuk teljes faldekorációként és önálló látványelemként is.

fb43fc6ef8af57e277823244b9c0321e.jpg

 

Növényfalak

A vertikális zöldfelület az otthonunk mutatós és szemet gyönyörködtető részeként a természetet csempészi be az enteriőrbe. Kialakításuk egyre sokfélébb, a hagyományos beltéri növények függőleges elhelyezésétől kezdve az üde színfoltot jelentő zuzmófalak kialakításáig.

6f3d1f54c418fab277e00f9502b66e5a.jpg

 

Textilbőr falpanelek

A textilbőr falpanelek melegséget, meghittséget nyújtanak. Végtelen szín- és méretvariációjuk miatt sokoldalúan dekorálhatjuk vele a hálószobát, előszobát, étkezőt vagy a nappalit. Esztétikuma mellett kiváló hő – és hangszigetelők, így hűvösebb helyiségekben is hasznosak. A legújabb változatoknál arra is van lehetőség, hogy képet nyomtassunk rá, amivel még inkább személyessé tehetjük az enteriőrt. 

7189e0974e8ca6cf304b7498892b8459.jpg

 

Cukornádból készült falpanelek

Az újrahasznosítható alapanyagokból készült falpanelek a környezettudatos szemlélet miatt egyre keresettebbek. A cukornád alapúak többszörösen is újrahasznosíthatók, teljes mértékben növényi rostból készültek és egészségre káros anyagoktól mentesek. Mintaválasztékuk egyre szélesebb és a színük is tetszőleges lehet, mivel festhetők a panelek.

1e714949ed23bfd4185ccfeaeea1b150.jpg

 

Gipsz falpanelek

A gipsz falpanelek a nehezebb fajsúlyú faldekorációk közé tartoznak, mivel ezek tömör szerkezetűek, nem üregesek, mint a könnyebb elemek. Az alapanyagból adódóan festhetők, mintakialakításuk változatos, illesztésük tökéletes, mivel a felrakás után gyönyörűen összecsiszolhatók. Ezeket csak beltéren használhatjuk, de kárpótlásul az enteriőr bármely részét attraktívvá varázsolják.

062ab772f55cc32a88e7fe5687a6152a_1.jpg

 

Polisztirol falpanelek

A polisztirol falpanelek számtalan mintájuk miatt nagyon népszerűek. Emellett praktikusak, mert könnyűek, jó szigetelők és festhetők. A mintaismétlődésük folyamatos, bár az illesztéseknél minimálisan látszik a falpanelek széle.

1def41afc17e1a66eafec37e3c3ee082.jpg

 

 

Képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen.

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésekor, kialakításakor, írjon az otthonesstilus@otthonesstilus.hu e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonesstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr714658903
süti beállítások módosítása