10 lenyűgöző és álomszép konyhai hátfal
2019. május 23. írta: OtthonÉsStílus

10 lenyűgöző és álomszép konyhai hátfal

 

A konyha kinézetét, összhatását, egyediségét nagyban befolyásolja és meghatározza a konyhai hátfal színe, mintája és textúrája. Szerencsére manapság szinte már végtelen lehetőség kínálkozik, hogy igazán izgalmas, egyedi és esztétikus megoldásokat találjunk. Az ideális hátfal kiválasztásánál vegyük figyelembe alapvetően a konyha és az otthonunk stílusát. Az időtálló, dekoratív megjelenés és a minőség mellett a praktikumra is törekedjünk, válasszunk könnyen tisztán tartható, vízálló hátfalat.

Az alábbiakban a tíz időtálló és modern anyagtípust gyűjtöttem össze, hogy a konyhai hátfal ne csak praktikus, hanem csodálatos is legyen.

 

1. Természetes kőlapok

A nagyméretű burkolólapok impozánsak, nagyon dekoratívak. A teljes falfelületet takaró lapok elegánssá teszik a konyhát, legyen az klasszikus vagy modern stílusú.

ko06.jpg

ko08.jpg

ko10.jpg

2. Mázas burkolatok, cementlap

Dekoratív, egyedi megjelenést, változatos formákat és színeket alakíthatunk ki mázas burkolatokkal vagy cementlapokkal. Az egyszínű, semleges konyhabútornál remek látványelem a színes vagy mintás burkolat. 

csempe11.jpg

csempe06.jpg

 

csempe02.jpg

3. Faanyagú munkalap

A munkalap anyagát vékonyabb kivitelben az oldalfalon is alkalmazhatjuk, ami homogén, egységes, nyugodt megjelenést biztosít.

fa01.jpg

fa.jpg

4. Rusztikus téglafal

Rusztikus vagy indusztriális stílusú konyhákban kiváló választás a karakteres tégla hátfal. Érdemes impregnálni, hogy a tisztíthatóság később ne okozzon gondot.

tegla.jpg

5. Mozaik burkolat

Igazán egyedi, különleges és látványos hátfalat alakíthatunk ki mozaikokból. Semleges színű, zárt konyhabútoroknál műalkotásként dekorálhatja az enteriőrt. 

mozaik.jpg

6. Kőfurnér burkolat

Modern, egyenes vonalú konyhákba a természetességet behozhatjuk izgalmas kőfurnér lapokkal. Számtalan színben és formában alkalmazhatjuk, de a leglátványosabb a hátulról megvilágítható lap. Ebben az esetben nagyobb pultmélységgel számoljunk, mivel a papírvékonyságú kőfurnér lap mögé a világítást is el kell helyeznünk. 

kofurner.jpg

7. Üveg hátfal

Magas fényű konyhabútorok megjelenését fokozhatjuk üvegből készült konyhai hátfallal. Választhatunk egyszínű, színes vagy nyomtatott változatot, utóbbit a gyártók már bármilyen mintával elkészítik. Rendkívül elegáns megoldás, viszont folyamatos takarítást igényel és a súlyával is számolnunk kell.  

uveg.jpg

uveg02.jpg

8. Plexi hátfal 

Hasonlóképpen az üveghez, a plexinél is többféle megjelenés vagy nyomtatott változat közül választhatunk. Használhatjuk kedvenc tapétánkat is plexi hátfallal a konyhába. Előnye az alacsonyabb költsége és súlya, viszont a minőségi igényből is engednünk kell ezáltal. 

plexi_tapeta.jpg

9. Fém burkolat

Rozsdamentes acélból is készülhet a hátfal, ez elsősorban loft jellegű vagy indusztriális stílusú konyhákba illeszkedik. A pulttal azonos színben érdemes választani, hogy egységes, de mégis különleges hatást érjünk el. 

fem.jpg

10. Falpanel

 Elsősorban felújításoknál kiváló választás a 3D falpanelek használata. A PVC-ből készült falpanelek vízállóak, könnyű súlyúak, széles a minta - és színválasztékuk, egyszerű a használatuk, így pillanatok alatt új külsőt kölcsönözhetünk a konyhának. 

drvbo73wsae7zfd.jpg

 

Képek forrása: a képekre kattintva található.

Ha tetszett az összeállítás, kövesse az oldalt Facebook-on és Instagram-on, ha pedig segítségre van szüksége otthona tervezésekor, kialakításakor, írjon az otthonesstilus@otthonesstilus.hu e-mail címre!

Ungvári Anikó - lakberendező

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonesstilus.blog.hu/api/trackback/id/tr4814848588
süti beállítások módosítása